Selecteer een pagina

WordPress 5.4!

WordPress is op dit moment het meest gebruikte CMS wereldwijd. Met zo’n 27+ miljoen installaties loopt het ver voor op de concurrentie.

WIL JIJ OOK DE KONING VAN DE JUNGLE WORDEN?

De jungle is een magische plek. Ga met ons op reis en ontdek de verborgen schatten die de jungle jou te bieden heeft!

WordPress is op dit moment het meest gebruikte CMS wereldwijd. Met zo’n 27+ miljoen installaties loopt het ver voor op de concurrentie. Maar om voor te blijven lopen moet je natuurlijk ook blijven ontwikkelen. Voor wie veel met de standaard elementen in WordPress werkt zal dit een mooie toevoeging zijn. Degene die met thema’s werken zullen weinig van de WordPress updates merken. Echter, voor wie veel blogt en dat doet in de editor van WordPress zelf, zal weer een aantal mooie functionaliteiten toegevoegd zien. Dit is in het kort de nieuwe versie. WordPress 5.4!

Hier zit een Adderley onder het gras

Sinds 1 april 2020 kun je je WordPress updaten naar WordPress 5.4. Oftewel Adderley. WordPress brengt dit naar buiten als “The best WordPress 2020 has seen” Logisch want het is de eerste grote update van het jaar, dus dit soort statements zijn een schot voor open doel. Maar het belooft meer, want er zijn welgeteld 122 verbeteringen en 210 bug fixes die ze voor je opgelost hebben sinds WordPress 5.3. 

De Block Editor

Voor wie veel blogt is de vernieuwde Block Editor waarschijnlijk een verademing. 

De Block Editor wordt nog veel gebruikt onder mensen die veel nieuwe content plaatsen op hun site. Hier blokken tekst voor invoegen, afbeeldingen plaatsen en vanaf nu komen daar meer functionaliteiten bij. 

We zetten ze even voor je op een rijtje.

  • Zo is het vanaf nu mogelijk om Social Icons en Buttons toe te voegen aan je berichten.
  • Je kunt werken met het toevoegen van Gradients in je buttons en deze ook gebruiken om de achtergrond van blokken te vullen.
  • Het plaatsen en schuiven van blokken is een verademing, het werkt beter, is meer gestroomlijnd en dus meer werkplezier!
  • Het is nu zelfs mogelijk om een document direct te laten downloaden vanuit de pagina. Documenten kun je direct plaatsen onder een link in je tekst!

Even onder de motorkap kijken

Natuurlijk is gebruiksvriendelijkheid belangrijk, en die gaan hand in hand met snelheid. WordPress 5.4 is nu weer een stuk sneller dan zijn voorganger. De Editor laadt maar liefst 14% sneller en de time-to-type heeft ook een aanzienlijke boost gekregen! Fijn als je grote stukken tekst moet tikken en niet graag te maken krijgt met laadtijd waardoor jij moet wachten.

Het is daarnaast ook makkelijker gemaakt om te navigeren en er wordt gewerkt met block breadcrumbs.

Wil je hier gebruik van maken dan is het handig om de nieuwe Gutenberg plugin te installeren. Deze plugin maakt alle nieuwe functies beschikbaar voor je zodat je direct aan de slag kunt met het tikken van nieuwe content, updates, nieuws en/of andere broodje aap verhalen!

Developer Updates

Je vindt naast de updates voor de editor nog tal van andere updates voor developers. Wil je hier nou meer over weten, dan verwijzen we je graag naar deze pagina.

Heb jij vragen over de nieuwe WordPress update en wat dit voor jou betekent of wil je meer weten over het maken van een website?

Je kunt ons altijd bereiken voor vragen. Zelfs via Whatsapp! Je vindt onze contactgegevens op de Contactpagina, óf gewoon links onderin via de Whatsapp button.

OOK DE MOEITE WAARD

Hoe werkt SEO?

Hoe werkt SEO?

Hoe werkt SEO? Hoe werkt SEO? Waarom moet ik daar iets mee doen en waar begin je als je aan de slag wil met SEO? WIL JIJ OOK DE KONING VAN DE JUNGLE WORDEN? De jungle is een magische plek. Ga met ons op reis en ontdek de verborgen schatten die de jungle jou te bieden...

Hoe bouw ik een merk

Hoe bouw ik een merk

Hoe bouw ik een merk? Een merk bouwen kost tijd en veel discipline. Maar waar begin je, en vooral waar moet je aan denken?WIL JIJ OOK DE KONING VAN DE JUNGLE WORDEN? De jungle is een magische plek. Ga met ons op reis en ontdek de verborgen schatten die de jungle jou...

KLIK HIER NIET VOOR SURVIVALTIPS